המאבק של עמותת ית"ד לשילוב ילדים ומתבגרים בעלי תסמונת דאון במערכת החינוך
בשנת 1996 הוציא משרד החינוך חוזר מנכ"ל שפירט את תוכנית השילוב של תלמידים בעלי צרכים מיוחדים במערכת החינוך הרגילה – גנים ובתי ספר רגילים בקהילה.
פעילים בעמותת ית"ד נדהמו לגלות כי ילדי תסמונת דאון כלל לא נכללו בתוכנית השילוב , ולא יכלו לקבל הקצאת שעות סיוע אישיות מהמערכת, ואף לא טיפולים נלווים אחרים כגון: גננת שילוב, מרפאה בעיסוק , הסעה בטיחותית, ריפוי בדיבור וכד'...
כמה פעילים בהנהלת ית"ד החליטו לצאת למאבק בנושא השילוב היחידני של ילדי תסמונת דאון. או באנגלית Full inclusion ; הדבר קרה לאחר שהורים רבים פנו למשרדי העמותה בירושלים, בעיקר לרחל דותן שריכזה אז את הפניות, וביקשו לשלב את ילדיהם בגנים רגילים או בבתי ספר בשכונות מגוריהם.
נציגי עמותת ית"ד פנו במכתבים רבים לקובעי המדיניות במשרד החינוך דאז, לחברי כנסת, למנכ"לים ולשרים, במהלך כמה שנים... לצערנו , למרות ניסיונות של אנשים טובים לעזור לנו השילוב של ילדינו לא יצא לפועל...על כן נאלצנו לעתור לבג"ץ.
לאחר הרבה דיונים, הגשת דו"חות מחקריים, הקמת ועדות, ניתוח תקציבים והבאת מאמרים ופרסומים רבים לארץ מחו"ל, על חשיבות השילוב לילדי תסמונת דאון במערכת החינוכית הרגילה, הכריע הבג"ץ כי מניעת השילוב מילד בעל תסמונת דאון שמשפחתו רוצה בכך, או אי הקצאת משאבים נאותים לשילוב – היינו: מתן שירותי חינוך מיוחדים גם במסגרת רגילה, היא אפליה חמורה.
מצורפים כמה קטעי עיתונות על מאבקנו לשילובם של ילדי תסמונת דאון.
הנושא הועלה פעמים רבות ברדיו בעיקר ברשת ב' (על ידי העורכת נילי אמיר) ואף בכמה תוכניות טלביזיה.
לסרטון הסוקר את המאבק.
למאמרים ולפרסומים בעיתונות הכתובה.
לכל המעוניין לקרוא את פסיקת בג"ץ ית"ד ומאמרים בנושא.